I anledning FRUKTs 10års-jubileum er dette kurset i virkelig stor skala og for å få det hele i havn har vi et samarbeid med Stormen konserthus.

I løpet av fem dager basert på 20 kurstimer skal en lydtekniker, en lysdesigner/-tekniker, to kulturarbeidere og ei gruppe ungdommer med interesse for produksjon gjøre et område i 2.etasje av biblioteket om til en scene for ei to-timers jubileumsforestilling med 100 involverte ungdommer og gratis inngang for alle som ønsker å se på.

Alle kurs produserer bidrag til forestillinga i tillegg til at noen tidligere deltagere er invitert til å opptre.
Dette blir utfordrende og slitsomt men vi tørr nesten å garantere… vanvittig morsomt.

Hvis du vet at dette er noe for deg, så husk å skriv i påmeldingen hva du er spesielt interessert i. Design, teknikk, lyd, lys, rigging, planlegging, eller noe helt annet du tenker hører til her.

Skal du være med her, må du beregne nedrigg søndag etter forestilling som en del av kurset.

Stormen Konserthus med Endre Njøs, Kjell Vestermo og masse utstyr står for instruksjon på teknisk produksjon for aller første gang, og det er vel helt på sin plass når FRUKT feirer sine ti år. Naturlig nok ser vi tilbake og da finner vi blant annet  lange lister med deltagere som nå er helt eller delvis profesjonelle musikere, fotografer, skuespillere, forfattere og kulturutøvere på mange måter. At da dagens deltagere skal se framover mot større arenaer som Stormen konserthus bør være like naturlig.

Instruktører

11128794_10153810081985639_5364645631059252242_n

Endre Njøs

omtales ofte av ungdom i Bodøs musikkmiljø som «legende», «trollmann» eller «gud» selv om hans yrkestittel er lydmester ifølge stormens nettside. X-rockeklubb deler hvert år ut «Njøsprisen» til noen som har gjort en helt spesiell innsats for musikkmiljøet og det å ha Endre bak lydbordet vil ofte være det som får et band til å takke ja til gig uten å nøle. At han som musiker i Nagel og Kollwitz vet akkurat hvordan lyd funker når du står på scena kan selvfølgelig heller ikke undervurderes. Vi lar derfor spesifikke kvalifikasjoner og kompetanse være så solid som vi vet det er uten nærmere beskrivelse denne gang.

q

Kjell Vestermo

Kjell Vestermo har en CV som rommer lysdesign for profesjonelt teater, egen bedrift i årevis, lærer i pyroteknikk , konsertlys for alle mulige sjangere og i alle størrelser, tekniske produksjoner i utallige varianter og på arenaer som ikke var tenkt for kulturaktivitet.  Det er ikke mange lys-tekniske utfordringer har ikke kan løse, og vi venter i spenning på hva resultatet blir i et så spennende rom som Stormen bibliotek sammen med 100 kreative ungdommer.