Tenker du på epler og bananer eller trommer og teater når du hører ordet FRUKT? 

Vi tenker  Friluft – Rock – Ungdom – Kultur – Teater.

 

FRUKT er Bodø Kommunes åpne kulturtilbud for ungdom som ikke er knyttet til et enkelt hus eller område av byen. Tilbudet skal fungere som møtested for ungdom med forskjellig kulturuttrykk for å inspirere til videre utvikling. Det satses spesielt på teater og rytmisk musikk , men det er også film, dans, visuell kunst, redesign og utallige andre kurs og aktiviteter.

 

FRUKT-uka

To ganger i året arrangeres FRUKT-uka. Det skjer i skolenes høst- og vinterferie. Da møtes opp til 100 ungdommer som bor, spiser og har aktiviteter sammen fem dager i strekk. Hver enkelt deltager velger ett  kurs over 20 kurstimer, men alle aktiviteter utenom kurstid er på tvers av kursvalg. FRUKT-uka er for ungdom fra 8. klasse opp til 18 (20) år.

 

Junior-FRUKT

Rett før skoleslutt om våren arrangeres junior-FRUKT for 7.klassinger i Bodø. Dette er en miniutgave av FRUKT-uka over ei helg som en introduksjon til FRUKT-uka de får tilgang til rett etter skolestart på ungdomstrinnet.

 

FRUKT-teamet

Arrangørene er FRUKT-teamet som består av ungdommer i alderen 13-19 år. De tar alle viktige avgjørelser ang aktiviteter, kurs, promotering og FRUKT-uka generelt. De møtes minst en gang i uka på sitt kontor. For at de skal kunne benytte kontoret til å produsere filmer, holde arbeidsmøter eller jobbe med andre ting når det skulle passe dem, har de alle egne nøkler.

 

Hva ønsker Bodø Kommune å oppnå med FRUKT?

  • Å bidra til å utvikle kulturmiljøet for ungdom i Bodø. Spesielt innenfor musikk og teater.
  • Å være en arena der ungdom møtes og inspireres av hverandre
  • Å bryte ned grenser mellom forskjellige interessefelt og inspirerer til videre samarbeid for aktiv kulturungdom.
  • Å gi deltagerne positive naturopplevelser som kan være med på å senere inspirere ungdommene til å bruke naturen både som inspirasjon og rekreasjon.
  • Å være best på ungdomsmedvirkning som metode for økt ungdoms-initiert aktivitet.
  • At FRUKT gir muligheter til mestring, utfoldelse og eksperimentering i tråd med barne- og ungdomsseksjonens filosofi.

FRUKT-Teamet


Aurora Liang Klæboe

Henriette Annie Skarstein

Joakim Nordvik

91583310

Siri Vembre

Prosjektleder

Elise Sønderland

Seksjonsleder