Arctic Action har lang erfaring med stunts og actionscener I en lang rekke filmer. Under FRUKT har du mulighet til å være med på et filmkurs hvor du lærer hvordan du skal lage tøffe filmscener med slossing, fall og våpenbruk.

Kurset vil ha en teoretisk del, og en praktisk del, og vil ta for seg:

  • Grunnteknikk kamp, fall
  • Kampkoreografi
  • Sikkerhet
  • Bruk av matter, kroppsbeskyttelse
  • Introduksjon våpen
  • Planlegging av en actionsekvens
  • Recce til locations
  • Production value: Kostymer, rekvisitter etc – må også kunne brukes praktisk til stunt/kamp = hva bør vi se etter?

Vi filmer og ser eget arbeid hele kurset gjennom. Vi arbeider i grupper. Og deltakerne redigerer selv sammen kampscenene vi filmer.

Onsdag, Torsdag og fredag: innføring I stunts, planlegging og innspilling av film. Lørdag: ferdigstilling av film. Søndag: premiere.

10-12 deltakere.

Kurset er et samarbeid mellom FRUKT, Arctic Action, Deadline Media og Filmveksthuset Tvibit

Instruktører

1327500960000_Tord_Theodor_Olsen_4147987978x1200r

Tord Theodor Olsen

Tord er fotograf og regissør I Deadline Media som beskriver ham som en regissør med et kreativt driv etter de gode historiene. Han er utdannet journalist og har jobbet med kortfilm, dokumentarer og nyhetsproduksjon.

Kristoffer-1-Pärnu-06-86-1024x1022

Kristoffer Jørgensen

Kristoffer er en av Norges svært få veteraner innenfor sitt yrke, Kristoffer var stuntkoordinator på sin første spillefilm i 1995. Siden da har han gjort stunts og sikkerhetsarbeid på mer enn 50 filmer og TV-produksjoner.

Han er også en erfaren koreograf for scenekamp. Siden hans første koreografi for scenen i 1992, har han jobbet profesjonelt på mer enn 100 oppsetninger, med mange forskjellige sjangre og uttrykk.

Kristoffer blander mange ulike ferdigheter og kunst i sitt arbeid, begynte han å trene kampsport i tidlig alder, har sort belte  i aikido og har studert stunt arbeid og scenekamp med noen av de beste mentorer i Europa og Nord-Amerika.

Kristoffer er en erfaren instruktør innen mange områder og har tidligere holdt kurs i Bodø for bl.a. Bodø Ungdomsteater.

Som nordlending har Kristoffer har gjort det til sin oppgave å bidra til bygging og utvikling av en rik uavhengig kultur scene i regionen. Han har mottatt en rekke priser og stipend som en entreprenør.